Kelaynak 41 Question Preview (ID: 60869)


Qwe. TEACHERS: click here for quick copy question ID numbers.

Norwalk virusunun laboratuvar tanısı için aşağıdaki örnek-yöntem eşleştirmelerinden hangisinin kullanılması en uygundur?
a) Rektal sürüntü − Hücre kültürü
b) Dışkı − RT-PCR
c)
d)

Çiçek hastalığının yeryüzünden eradike edilmesini sağlayan aşının içerdiği virus aşağıdakilerden hangisidir?
a) Monkeypox
b) Parapox
c) Vaccinia
d) Pseudocowpox

Bir balgam örneğinin Gram boyama yöntemiyle yapılan mikroskopik incelemesinde blastokonidyum ve psödohif görülüyor. Bu örnekteki en olası mikroorganizma aşağıdakilerden hangisidir?
a) Nocardia spp.
b) Aspergillus spp.
c) Candida spp.
d) Actinomycetes spp.

21 yaş hastada; yaz tatili sonrasında fark ettiğini söylediği, göğüs bölgesi ve sırtında hipopigmente maküler lezyonlar görülüyor, %10 KOH ile hazırlanan cilt kazıntı mikr incelemesinde maya hücreleri ile kısa ve dallanmayan hifler saptanıyor. etken?
a) Malassezia globosa
b) Candida albicans
c)
d)

Enfektif formuna sparganum ismi de verilen sestod aşağıdakilerden hangisidir?
a) Taenia solium
b) Taenia saginata
c) Hymenolepis nana
d) Diphyllobothrium latum

Köylü 60 yaş erkek, intermittan yükselen ateş (38,5 °C) ve karın sağ üst kadranda ağrı şik. FMde KC üzeri hassas ve PY da eozinofillerin oranı %25. Dışkının formol-etil asetat çöktürme yönteminden sonra yapılan mikde 140x75 µm oval-kapaklı yum. Tdv?
a) Metronidazol
b) İvermektin
c) Triklabendazol
d) Levamizol

Akraba dışı bir vericiden böbrek nakli yapılan bir hastada organ reddinin önlenmesi için aşağıdaki hücrelerden hangisinin baskılanması öncelikle hedeflenir?
a) Makrofajlar
b) Eozinofiller
c) T lenfositler
d) B lenfositler

İnflamatuvar bağırsak hastalığını, irritabl bağırsak sendromundan ayırmak için aşağıdaki belirteçlerden hangisi kullanılır?
a) Serum gastrin
b) Fekal kalprotektin
c) Fekal elastaz 1
d)

I.Kortizol II.Aldosteron III.Adrenalin IV.Dopamin Bu parametrelerden hangilerinin plazma düzeyleri adrenal korteks fonksiyonunu belirlemek için kullanılır?
a) Yalnız I
b) I ve II
c) I, II ve III
d) III ve IV

I. X’e bağlı geçiş gösterir. II.İdrarla bakır atılımı artar. III.Tedavide çinko asetat kullanılır. Wilson hastalığı ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
a) II ve III
b) I, II ve III
c)
d)

Play Games with the Questions above at ReviewGameZone.com
To play games using the questions from above, visit ReviewGameZone.com and enter game ID number: 60869 in the upper right hand corner or click here.

TEACHERS / EDUCATORS
Log In
| Sign Up / Register