Kelaynak 34 Question Preview (ID: 60845)


Asd. TEACHERS: click here for quick copy question ID numbers.

Aşağıdaki artropodlardan hangisinin Dipylidium caninum bulaşında rol oynaması en olasıdır?
a) Sarcoptes scabiei
b) Pediculus humanus capitis
c) Ctenocephalides felis
d)

Şu paraziter hastalıklardan hangisinin tanısında, immün sistemi sağlam kişilerde, rk39 antijeni ile hazırlanmış immünokromatografik hızlı tanı kitinin kullanılması en uygundur?
a) Giardiazis
b) Leishmaniazis
c) Malaria
d)

37 yaşındaki kadın hasta; sarılık ve kaşıntı. anemi ve ALP yüksek. ERCP de KC dışı safra yollnda peşpeşe daralma ve genişleme. Biyopsi; portal alanlarda konsantr skar dokusu içinde sıkışmış küçük safra duktusları. Buna EŞLİK edebilen hst?
a) Skleroderma
b) Ülseratif kolit
c)
d)

Oluşturduğu enfeksiyonun mikrobiyolojik lab tanısında, aşağıdaki mantar cinslerinden hangisinin kendine özgü serolojik tanı testi yoktur?
a) Blastomyces
b) Candida
c) Mucor
d) Histoplasma

Öyküsünde kolon adenokarsinomu olan 50 yaşında hasta, simetrik proksimal kas güçsüzlüğü. Kas biyopsisinde perifasiküler atrofi ve perimisiyal mononükleer inflam hücre infiltrasyonu. En olası tanı?
a) Dermatomiyozit
b) Toksik miyopati
c) Duchenne musküler distrofi
d)

Etkeni Trypanosoma brucei gambiense olan, geç dönem tripanozomiyazis tedavisinde aşağıdaki ilaçlardan hangisinin kullanılması en uygundur?
a) Pentamidin
b) Eflornitin
c) Klorokin
d) Doksisiklin

Pediculus humanus enfestasyonunun tdvisinde topikal olarak kullanılan aşağıdaki ilaçlardan hangisi skabisid olarak oral yoldan kullanılabilir?
a) Permetrin
b) İvermektin
c)
d)

17 yaşındaki hasta madde kullandıktan sonra mental bulanıklık ve sonrasında solunum sıkıntısı nedenleriyle getiriliyor. Mua.de akut resp depresyon, nonkardiyojenik pulmoner ödem ve miyozis var. Kullanmış olabileceği en olası madde?
a) Kokain
b) Opioid
c) Amfetamin
d) Marihuana

Kırk yaşındaki erkek hastanın influenza tedavisi için inhalasyon yoluyla bir ilaç kullandığı öğreniliyor. Bu hasta için reçete edilen en olası ilaç aşağıdakilerden hangisidir?
a) Oseltamivir
b) Pensiklovir
c) Zanamivir
d) Sidofovir

Aşağıdaki ilaçlardan hangisinin intoksikasyonunda yüksek doz insülin kullanılabilir?
a) Kalsiyum kanal blokörleri
b) Trisiklik antidepresanlar
c)
d)

Play Games with the Questions above at ReviewGameZone.com
To play games using the questions from above, visit ReviewGameZone.com and enter game ID number: 60845 in the upper right hand corner or click here.

TEACHERS / EDUCATORS
Log In
| Sign Up / Register